preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

BEAT Busters radionica i svirka NT WAVE ft. Dora Fodor

Objavljeno: | Objavljeno u: Novosti | Autor: ArL

radionica ritmova i koncert

Beat Busters radionica, točnije, sviraonica ritmova, a naročito onih za ples, održala se 29.11. 2019.


Ove godine produžili smo druženje koncertom NT Wave ft. Dora Fodor. To je jedan od muzičkih projekata voditelja radionice u kojoj surađuje sa pjevačicom iznimnog glasa. Svi polaznici radionice su pozvani da sviraju s njima uz "đuskanje".

Radionica počinje u 19 h, a koncert u 21 h. Svima koji dođu na radionicu upad na svirku je slobodan, a onima koji dođu u 21 h upad na svirku je 30 kn.

Veselimo se susretu sa plesačima, glazbenicima, ljubiteljima muzike uzrasta od srednje škole do penzionera jer ples i ritam ne poznaju granice.
U 90 min. radionice kreće se od doslovno jednog udarca pa
do zanimljivih i mantričnih ritmova koji nastaju u grupnom muziciranju na udaraljkama koje vas čekaju. Znanje nije potrebno, samo duša i srce. : )

VAŽNA OBAVIJEST:
Donesite sa sobom sve što može lupati ili šuškati:
DASKU ZA REZANJE I ŽLICU, DVIJE MUĆKALICE, PRAZNU KUTIJU OD AMBALAŽE I DRVENI ŠTAPIĆ, ZVONO I BATIĆ, DJEČJI BUBANJ, LIMENU KUTIJU I KUHAČU ILI SLIČNE KOMBINACIJE KOJE OMOGUĆUJU JEDAN
UDARAC U VREMENU!


ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI VIŠE:

Gitarist i producent Valent Samardžija a.k.a. NT Wave surađivao je kao glazbenik i producent na glazbenim projektima: Soul Fingers, Con Fusion, Kontrapunkt, LessThanAMinute, Tobogan, Generation81, Mavi kan, NT Wave, GuDigiGu.
Član je elektro performers tima Beat Busters koji se bave inovacijama u području nastajanja glazbe uživo na neobičnim predmetima i elektroničkim spravama.
https://www.beat-busters.com/artists/beat-busters-crew
Suosnivač je udruge ViBRa koja se 10 godina ističe u svim domenama glazbe, od produkcije, do zalaganja za veću prisutnost kvalitetne domaće glazbe u domaćim medijima i promocije hrvatske u svijetu.
www.vibe.hr
Neki od projekata su MIMO (Medijski inventar muzičkih originala, u suradnji sa HRT-om, Grafičkom školom i MSU-om), Beat Manifest (Konferencija o glazbi prenošena live streamom),
www.mimo.com.hr
VIBRABOX (Inovativni medij za distribuciju glazbe).
www.vibrabox.click
S projektom NT Wave predstavlja se kao solo izvođač. Isključivo na gitari, preko neobično pospajanih pedala te uređaja u obući, nastaje glazba koja se preljeva iz otvorenih širokih stereo ambijentala, do usko definiranih plesnih ritmova sa mantričnim elementima.
Dobinik je nagrade Porin za najbolju instrumentalnu izvedbu.
https://www.beat-busters.com/artists/nt-wave

Nedavni intervju za Klubsku scenu.hr
https://www.klubskascena.hr/scena/intervju/nt-wave-pokusavam-pomicati-granice-i-inovirati-otkrili-smo-da-je-techno-u-korijenu-svih-plesova-11112019?fbclid=IwAR1Ell32E2A5KVlnPOJCp-aP1AaBeEDu0_j3Cs-d_kAPUHFCJpFS8q4x09E

Dora Fodor

Dora Fodor vokalistica je i mlada audiovizualna umjetnica koja se u svojim umjetničkim radovima bavi istraživanjem emocija i njihovih relacija u odnosu. Koristi glas ne samo za pjevanje već i stvaranje novih sporazumnih jezika između prostora, ljudi u njemu i nje same.Trenutačno djeluje na sceni kao česti gost u projektu Valenta Samardžije NT Wave, te u svojim autorskim projektima- audiovizualni impro bend "Doktor Krleža" (članovi Marin Tudor i Eva Milković) i eksperimentalan pop bend sastavljen od raznih glazbenika "213" koji upravo radi na prvom albumu.

Do sada nastupala je po zagrebačkim klubovima (kcm, Vinyl, Masters, Plocnik, Galerija Greta..) u raznim sastavima kao freelenace pjevačica, većinom improvizacijske naravi.
Sa Nt Waveom nastupila je na Indirekt Festivalu, u Virovitici "Palaca Pejacevic", Dolini Mira, Luz Festival na Lastovu, Reunited Festival u Valpovo, Szabadkikoto u Pecuhu..

Nedavni intervju za Klubskascena.hr
https://www.klubskascena.hr/scena/intervju/dora-fodor-bit-ce-uzbudljivo-i-prozeto-rodendanskom-pozitivom-07112019?fbclid=IwAR3yXxtuUYauttSZy_sc5L-nBpiHU2QzKsGI8apQMWbDzXFRPM6T_yLm8qk

Podijeli: