preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

Alternativne lektire i Pitaj pjesnika: Dorta Jagić

Objavljeno: | Objavljeno u: Novosti | Autor: ArL

pjesnikinja Dorta Jagić održala niz pjesničkih radionica za mlade

Od 18. do 21. studenog u sklopu programa Alternativne lektire i Pitaj pjesnika gostovala je pjesnikinja Dorta Jagić. Dorta je održala niz pjesničkih radionica sa srednjoškolcima. Kao altenativu nastavnim jedinicama propisanih školskim programom uspoređivali smo pjesnike: S.S. Kranjčevića i Walta Whitmana, američke pisce: J.D. Salingera i J. Kerouaca, integrirajući u radionicu metode kreativnog pisanja, problemsku nastavu i jezičnu analizu tekstova. Za trajanja boravka pjesnikinje a u sklopu programa Pitaj pjesnika nisu održane standardne pjesničke večeri već druženja s pjesnikinjom u formi razgovora o radu na književnom djelu. Program i radionica ostvarene su u suradnji s dubrovačkim srednjim školama

Dorta Jagić

Rođena 1974. u Sinju. Osim poezije piše i objavljuje kratke priče, putopise, eseje i dramske tekstove. Uvrštena je u brojne domaće i strane pjesničke antologije, pojedini pjesnički ciklusi i priče prevedeni su na 20 stranih jezika. Osim pjesničke nagrade Goran za mlade pjesnike za rukopis Plahta preko glave, dobitnica je nagrade Balkan Grand Prize for Poetry 2007. na međunarodnom festivalu u Rumunjskoj te ugledne nagrade The European Poet of Freedom Award 2014. za knjigu pjesama Kauč na trgu, koju dodjeljuje poljski grad Gdanjsk. Godine 2017. nagrađena je Goranovim vijencem za ukupan doprinos poeziji. Vodi radionice kreativnog pisanja, prevodi s engleskog i njemačkog poeziju i prozu. Živi kao slobodna umjetnica u Zagrebu.

Objavila: Plahta preko glave (poezija, 1999), Tamagochi mi je umro na rukama (poezija, 2001), Đavo i usidjelica (poezija, 2003), Kvadratura duge (poezija, 2007), Kičma (proza, 2009), Kauč na trgu (poezija, 2011), S tetovažom nisi sam (proza, 2011), Mali rječnik biblijskih žena (proza, 2013), Kafkin nož (poezija, 2015), Prolazi i pukotine (putopisi, 2015) i Veće od kuće (eseji, 2018).

Podijeli: