preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

Irena Matijašević: Igra istine

Objavljeno: | Objavljeno u: Novosti | Autor: ArL

Irena Matijašević predstavila je svoj književni rad

U ponedjeljak, 04, studenog u 18:00 u ciklusus Književnost u Lazaretima ugostili smo hrvatsku spisateljicu Irenu Matijašević. Irena je govorila o svom stvaralaštvu, procesu pisanja i uređivanja, o temama kojima s ebavi i književnosti uopće. Razgovor je moderirala Staša Aras. Irena Matijašević rođena je 1965. u Zagrebu. Diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu. Bila je članica predsjedništva Hrvatskog semiotičkog društva. Eseje i poeziju objavljivala je u „Quorumu“, „Vijencu“, „Zarezu“, „15 dana“, „Poeziji“, „Fantomu slobode“, „Agonu“ i drugim časopisima. Radi kao urednica književnih emisija na Trećem programu Hrvatskog radija.
Uredila je knjigu Riječi i riječi: rječnik Trećeg programa, kao dio projekta-emisije Riječi i riječi.
Dosad je objavila zbirke pjesama Naizgled (AGM, 2007.) i Južne životinje (AGM, 2010.), poetsku dramu Danska H2O (AGM; 2012.) i romane Crno pismo (Algoritam, 2015.), Kao kiša (Hena com, 2017.) i Igra istine (Hena com, 2019.).
 

Podijeli: