preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

Izložba Slavena Tolja "Dubrovnik, 1991. - Rijeka, 2017." u Galeriji Flora, HDLU Dubrovnik

Datum objave: | Objavljeno u: Novosti | Autor: egom-1 | Autor: ArL

Slaven Tolj izlaže u Galeriji Flora od 4. - 14.11.2017.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik poziva Vas na otvorenje izložbe Dubrovnik, 1991. - Rijeka, 2017. Slavena Tolja, koje će se održati u subotu 4. studenog u Galeriji Flora u 19 sati.
Izložba se može pogledati svaki dan od 15 do 2o sati u Galeriji Flora, Šetalište kralja Zvonimira 32.

U Zagrebu, u Galeriji VN, krajem rujna otvorena je izložba Slavena Tolja pod nazivom “Izložba za JZZ”, a na izložbi koju 4. studenog pod nazivom Dubrovnik, 1991. – Rijeka, 2017. otvaramo u dubrovačkoj Galeriji Flora biti će predstavljeni gotovo isti materijal s nekoliko malih izmjena prilagođenih novom kontekstu.

Umjesto ispuhanih balona, drvenog slonića, kutije cigareta, samostojeće lampe i obiteljske fotografije s izrezanom siluetom pojavljuju se dva nova elementa, fotografija Toljevog rada Crni križ iz 1991. i “maketa” Rijeke napravljena od kutija lijekova koje autor koristi kao propisanu terapiju nakon moždanog udara kojeg je preživio prije nešto više od godinu dana. Nekoliko olovkom nacrtanih profilnih silueta na zidu: dvije djevojčice i muškarac, crtež koji prikazuje tri kornjače, elementi su koji povezuju zagrebačku i dubrovačku izložbu kao i lijekovi koji su na dubrovačkoj izložbi postavljeni na drugi način.

Obje izložbe i Toljev autorski rad karakterizira tendencija k dematerijalizaciji umjetničkog objekta i sklonost minimalističkom izrazu koji suptilnu gestu promeće na razinu katkad duhovitog, a katkad gorko ironičnog umjetničkog rada.

Tekst Ružice Šimunović o “Izložbi za JZZ” pročitajte ovdje

Podijeli: