preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

Katerina Duda | Hvala, sad više ništa

Datum objave: | Objavljeno u: Novosti | Autor: ArL

U petak 2. ožujka u 19 sati u Galeriji Otok otvorit ćemo izložbu i predstaviti publikaciju Katerine Dude "Hvala, sad više ništa"

Pozivamo vas na otvorenje izložbe i predstavljanje publikacije Katerine Dude "Hvala, a sad više ništa" u petak 2. ožujka 2018. u 19 h.

Rad ”Hvala, a sad više ništa” okuplja prizore iz Dubrovnika nastale u specifičnim periodima godišnjeg ciklusa turističkoga grada. Bilježenje gradske svakodnevice započinjem sredinom studenoga, točno po završetku sezone kada postoji šansa da grad nakratko zaživi kao grad. Zatim, krajem ožujka, točno prije kalendarskog početka sezone, razdoblja posljednjih trenutaka tišine, kada započinju pripreme za mjesece koji slijede. Naposljetku, u kasno proljeće, u svibnju tik prije nego počinje nepodnošljiva gužva visoke sezone, a sezonski radnici već su u gradu.
Proces rada trajao je od studenog 2016. do početka 2018 godine. Na početku, zanimalo me možemo li sa stanovnicima grada razgovarati o Dubrovniku, a da se ne osvrnemo na turizam ili zapadnemo u nostalgiju. „Nije to nostalgija, to su stvari potrebne za život“, upozorila me jedna stanovnica. U gradu podređenom sezoni, ne postoje trenuci ili razgovori kroz koje se turizam neće provući. Turizam, prisutan i u onim rijetkim trenucima tišine – u četiri ujutro na Stradunu – dok je sve drugo tiho, dopire iz brujanja bankomata i frižidera iza zaključanih lokala. Istražujem potencijal u onome što je od grada ostalo, u iščekivanju kraja sezone, u ideji o odmoru grada od gužve, konzumacije i scenografije.
Uz izložbu, bit će predstavljena i publikacija Hvala, a sad više ništa, kao dio serije Knjige umjetnika u izdanju ARL. Grafičko oblikovanje napravila je Petra Milički.

Hvala, sad više ništa

Izložba se može pogledati svakog radnog dana od 11 - 19 sati, a otvorena je do 1. travnja. (U slučaju preseljenja ARL u zamjenske prostore zbog obnove prije 1. travnja, o promijenjenom trajanju izložbe ćemo vas obavijestiti)

Podijeli: