preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

ARL opet radi ;)

Datum objave: | Objavljeno u: Novosti | Autor: egom-1

ARL u rezidencijalnom boravku u "drugoj lađi" u Lazaretima

Dragi naši, preživjeli smo: pakiranje, napuštanje, ostavljanje, rastavljanje, nošenje, raspakiranje, slaganje, preslaganje, nesnalaženje, napade euforije i razočarenja i konačno smještanje u prostor. Zavidali smo prve gipsane ploče u životu i naučili što je to bužir (tu riječ sad koristimo svakodnevno) i koliko kilovata vuče naša klima (ne koristimo je zato svakodnevno). I evo, vrijeme je da počnemo funkcionirati i provoditi aktivnosti, pa stoga evo objave o tome što nas očekuje u ARL početkom Lipnja. 

2. lipnja; 14 - 16 h 16. SVJETSKO KVIZAŠKO PRVENSTVO 
Dubrovački dio svjetskog kvizaškog prvenstva održava se u suorganizaciji Hrvatskog kviz saveza i udruga Bonsai i ARL. Više o praivlima, kategorijama i bodovima iz prethodnih godina pogledajte ovdje: http://hrkviz.hr/natjecanje/1_Svjetsko_prvenstvo

Kao i prethodnih godina tijekom lipnja u ARL gostuju dva izvedbena festivala - dubrovački segment Festivala Perforacije (11. & 12.6.) i Le Petit Festival du Théâtre (14. - 17.6.) Perforacije  će prvog dana predstaviti Sajam nezavisnih izdavača, a drugog dana na programu imamo izvedbu plesne predstave "Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa“. U kratkom rezidencijalnom boravku u ARL borave plesačicePetra Chelfi, Ivana Pavlović, Martina Tomić i Ana Kreitmeyer, dramaturginja Mila Pavičević i Igor Pauška (oblikovanej prostora, svjetlo, vizualno oblikovanje). 
Premijerna izvedna predstave "Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa" bit će izvedena 12.6. u 21 sat u ARL. 

 Le Petit Festival du Théâtre    ovogodišnji Festival u Dubrovnik dovodi umjetnike iz Japana i njihove goste koji će na temu "Sunce i zemlja izlazećeg sunca" publici  približiti japansku tradiciju, glazbu, ples, način života i umjetnost. Program se odvija na više lokacija u Dubrovniku, a više detalja nađite na službenim stranicama Festivala. 

Izložbom fotografija Mare Bratoš "Ljubav i život žene" nakon kraćeg prekida nastavit ćemo našu izlagačku i galerijsku djelatnost. Izložba se otvara u subotu 23. lipnja u 20:30 h, a ostaje otvorena do 13. srpnja. Može se pogledati svakim radnim danom od 17 do 21 h. Radno vrijeme Galerije je ovog ljeta izmijenjeno jer smo u našu zamjensku i rezidencijalnu lađu smjestili sve aktivnosti ARL i ured tako da jedni rade ujutro, a popodne i uvečer se na miru i uz kavu, čaj, limunadu ... gleda izložba ;) 

25. lipnja u Lazaretima će nastupiti Psychedelic Cinema Orchestra & Šumovi Protiv Valova svirat će uz projekcije digitaliziranih originalnih ‘super 8’ filmova Kena Browna. 

A za dalje se čujemo i vidimo.

Što nam drugo preostaje? 

 

Podijeli: