preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

O ženskim dnevnicima, o pisanju, o nevidjljivosti ...

Objavljeno: | Objavljeno u: Novosti | Autor: ArL

Marija Ott Franolić i Staša Aras razgovarat će 26.10. 2018. u 19:30

O pisanju,o dnevniku Divne Zečević, o svim referencama koje žene pisanjem dnevnika aktualiziraju, o nevidljivosti, ženama, umjetnosti, snazi koja je potrebna da se nadvladaju društvene barijere i predrasude, razgovarat ćemo s Marijom Ott Franolić 26. listopada u 19:30 h u Art radionici Lazareti.


Marija Ott Franolić završila je komparativnu književnost i ruski te doktorirala na ženskoj povijesti i ženskim autobiografskim tekstovima. Članica je udruge Blaberon za poticanje čitanja i kritičkog mišljenja. Vodi književnu radionicu Crna kutija u Knjižnici Medveščak u Zagrebu. Potiče čitanje djece vrtićke dobi. Drži predavanja i edukacije o važnosti čitanja, osobito za predškolsku dob. Bila je članica Povjerenstva za izradu Nacionalne strategije poticanja čitanja pri Ministarstvu kulture. Dobitnica stipendije Centra za napredne studije (Center for Advanced Studies CAS SEE) Sveučilišta u Rijeci. Piše znanstvene i popularne tekstove. Autorica je knjige Dnevnik ustremljen nedostižnom: svakodnevica u ženskim zapisima (Disput, 2016.). Živi u Zagrebu.

Razgovor vodi i ciklus uređuje Staša Aras.  

Podijeli: