preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

ciklus O odrastanju // JULIETA

Objavljeno: | Objavljeno u: Novosti | Autor: egom-1

Pogledajte film Pedra Almodovara "Julieta" u sklopu filmskog ciklusa O odrastanju

U četvrtak, 25. siječnja u Kinu Visija u 19 h održat će se projekcija filma Pedra Almodovara "Julieta", a u sklopu filmskog ciklusa O odrastanju kojeg zajedničkim snagama realiziraju ARL, Luža i Kinematografi Dubrovnik. 

Uzbudjiv, dirljiv i vizualno neodoljiv, kako samo Almodovarov film može biti, Julieta nam donosi priču o majci i kćeri. Julieta živi u španjolskom gradu Madridu i planira se preseliti u Portugal sa svojim dečkom Lorenzom. Jednog dana susreće se na ulici s prijateljicom svoje kćeri Anite, od koje saznaje kako joj kćer živi u Švicarskoj i ima troje djece. U njoj se javlja želja za obnavljanjem veze s kćeri te napušta svoje planove i kreće u potragu… Film je nastao na temelju knjige kratikih priča Runaway Alice Munro. 
Glavne uloge: Emma Suárez, Adriana Ugarte, Daniel Grao, Inma Cuesta, Michelle Jenner... 

Film ‘Julieta’ je imao međunarodnu premijeru na 2016 Cannes Film Festivalu, izabran je od Španjolske filmske akademije za kategoriju Najbolji film na stranom jeziku za slijedeću dodijelu poznate filmske nagrade Oscar.

Program O odrastanju tijekom siječnja predstavlja sljedeće filmove: u četvrtak 25. siječnja u 19 h Julieta španjolskog redatelja Pedra Almodóvara te u srijedu 31. siječnja u 19 h britanski film Podmornica redatelja Richarda Ayoadea.

Podijeli: