preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

tribina Ocrtavanje morala bande i predstavljanje knjige Borisa Dežulovića

Objavljeno: | Objavljeno u: Novosti | Autor: ArL

dvije večeri s Viktorom Ivančićem, Borisom Dežulovićem i gostima

U petak i subotu, 17. i 18. siječnja kod nas će biti više nego burno. A obje će večeri bura početi u 20 h.

17.1.2020. održat će se tribina «Ocrtavanje morala bande»
«Moral je bande», tvrdi Albert Camus opisujući predratno njemačko društvo u svom Pobunjenom čovjeku, «trijumf i odmazda, poraz i mržnja, na neiscrpne načine.» Na pitanja: O kakvom je moralu riječ? Koliko je on danas aktualan? Kakve veze između nacionalizma i lopovluka stvara? Kakvu ulogu igraju pojedine društvene institucije u dresiranju kritičke svijesti i uzgoju podaničkog mentaliteta? Koja je uloga javnog intelektualca u društvu? pokušati će na tribini 'Ocrtavanje morala bande' odgovoriti ponajbolji naši intelektualci, autori kultnog Feral Tribunea, Viktor Ivančić i Boris Dežulović te zasigurno najzanimljiviji saborski zastupnik i profesor filozofije Marko Vučetić. Tribinu će moderirati i voditi Pero Mrnarević.

18.1.2020. o novoj knjizi Borisa Dežulovića «Summa Atheologiae» s autorom će razgovarati Viktor Ivančić, Sinan Gudžević, a razgvor će moderirati i voditi Zoran Grozdanov.

Vidimo se!

Podijeli: