preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

Rade Jarak: Suha palma

Objavljeno: | Objavljeno u: Novosti | Autor: ArL

promocija romana Suha Palma, književnika Rade Jarka

U sklopu programa  Književnost u Lazaretima, 22 kolovoza u 21 sat organizirali smo promociju romana Suha palma, književnika Rade Jarka. Razgovor s autorom o stvaralaštvu, njegovu umjetničkom putu, Gradu, temama I književnoj sceni danas moderirala je  Staša Aras.

Rade Jarak rođen je u Dubrovniku 1968. Završio je studij slikarstva, ali je objavio preko dvadeset knjiga. Više od deset romana i kratkih romana, tri zbirke poezije, nekoliko zbirki kratkih priča, Japanski dnevnik i knjigu esejistike. Boravio je na studijskom putovanju u Japanu, 2009-10. Prema romanu Duša od krumpira, Kazalište Marina Držića izvelo je 2015. istoimenu predstavu, a Rade jarak je bio nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta, za najbolji tekst. Za roman Pustinje dobio je nagradu Jutarnjeg lista za roman godine (2009.), dobitnik je nagrade Večernjeg lista za kratku priču, treće nagrade židovskog društva bejahad za kratku priču, nagrade Iskonovog portala za kratku priču. Više puta nominiran za nagradu Vladimir Nazor, Meša Selimović, itd. Deset godina je bio urednik portala Knjigomat, koji se bavio i izdavaštvom, a 2018. je pokrenuo novi portal za književnost Pikolo Knjigomat.

Podijeli: