preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

Radionica knjigoveštva za početnike

Objavljeno: | Objavljeno u: Novosti | Autor: ArL

O tehnikama ručnog uveza i početničkim koracima u knjigoveštvu učit će nas Tanja Dujaković

Trodnevna radionica knjigoveštva za početnike/ice održat će se u ponedjeljak, utorak i četvrtak, 11., 12. i 14. prosinca, od 17 do 20 sati.
Za prijavu na radionicu nije potrebno prethodno znanje i iskustvo, već interes i volja da sami uvežete vlastite knjižice. Ideja radionice je predstaviti i približiti osnove knjigoveštva i neke od mogućih uveza. Tijekom trajanja radionice polaznici će imati priliku naučiti i samostalno izraditi vlastitu knjižicu po uzoru na stare stilove. Uvezi će se stoga izrađivati na tradicionalan način, na stalcima za uvezivanje, replicirajući tehnologiju izrade kroz povijesna razdoblja. Po završetku radionice svaki od sudionika moći će knjižicu koju je izradio i zadržati. Sav materijal i alati bit će dostupni na radionici, no ako imate neke posebne želje (korice ili omote) koje biste željeli dodati slobodno donesite.
Voditeljica radionice je Tanja Dujaković, konzervatorica i restauratorica papirne građe i umjetnina na papiru.
Radit će se na 6 stalaka za uvezivanje, u paru, pa je maksimalan broj polaznika 12. Zato zainteresirane molimo da se prijave na neku od ove dvije adrese:  arl@du.t-com.hr i tanjadujakovic@yahoo.com.

Podijeli: