preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

Radionica kreativnog pisanja (i čitanja) Staše Aras

Datum objave: | Objavljeno u: Novosti | Autor: ArL

U sklopu programa radionica Participacija / Protuotrov u ARL je u tijeku radionica kreativnog pisanja koju vodi Staša Aras. RADIONICA NASTAVLJA S PISANJEM U UTORAK 14. STUDENOG!

Nakon iznimno produktivne radiofonijske radionice, 23. listopada s radom je počela Radionica kreativnog pisanja (i čitanja). Polaznici su se podijelili u dvije grupe i sastaju se po dva puta tjedno. Voditeljica radionice je Staša Aras. 

Radionica kreativnog pisanja je vođeni edukativni i stvaralački proces. Pretpostavlja se da su polaznici radionice voljni sudjelovati u stvaralačkom procesu uz vodstvo, evaluaciju i raspravu koja se odnosi na književno teorijski i povijesno književni kontekst. Pristup je individualan, a sam tematski sadržaj radionice ovisi od individualnih sposobnosti i ukusa polaznika i dogovora s voditeljicom. S obzirom na broj sati voditeljica očekuje da će se grupa usmjeriti na pisanje kratke priče, poezije, lirskih zapisa, no to ipak ovisi o okolnostima susreta i druženja. Radionica je uvijek spoj mnogih čimbenika i tiče se karakteristila prostora, vremena i ljudi.
Radionica nudi uvid u niz tehnika i vježbi koje oslobađaju i potiču, odnosno pomažu u kreaciji vlastitog književno umjetničkog teksta, pruža podršku u nadilaženju stvaralačkih blokada, prepreka i poteškoća kod određenih književnih postupaka i podržava temeljna znanja iz književne analize, kritike i naravno lektire. Radionica traje 20 sati, odnosno oko tri mjeseca, zahtijeva određenu disciplinu polaznika i vrijeme potrebno za pisanje.
Voditeljica radionice je Stanislava Nikolić Aras. Osim predavanja iz književnosti, uvida u epske i lirske tehnike, savjeta za čitanje i individualnog pristupa polaznicima u svrhu što boljeg napretka, organizirat ćemo i pokoji književni susret i gostovanje pisaca na samoj radionici. Za sva pitanja obratite se voditeljici ili organizatoru.

Po završetku radionice, tekstove nastale za vrijeme radionice ćemo otisnuti i uvezati. 
obavijesti o radionici pratite ovdje 

Podijeli: