preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

Radionica kreativnog pisanja

Objavljeno: | Objavljeno u: Novosti | Autor: egom-1 | Autor: ArL

Polaznici i voditeljica radionice kreativnog pisanja Staša Aras predstavii proces rada i rezultate radionice.

Književna večer polaznika radionice kreativnog pisanja održana je 19. siječnja 2018. u Art radionici Lazareti. 
O procesu učenja pisanja književnih tekstova i samim tesktovima nastalima za vrijeme radionice razgovarali su polaznici i voditeljica Staša Aras, a predstavili su i malu publikaciju u kojoj su skupljeni svi tekstovi. 
Tekstove su čitali polaznici radionice. Svrha radionice je druženje i razmjena iskustava, stvaranje klime razmjene čitalačkog ukusa, a budući su tekstovi nastali na radionici, to su priče u nastajanju/odmotavanju/stvaranju. Radionica kreativnog pisanja u Lazaretima zamišljena je kao interaktivna radionica kroz koju bi se vremenom oblikovao prozno i poetsko stvaralačko pismo odnosno literarna djela nastala uz vježbe i kroz praksu, ali i okupila grupa ljudi koji književnost praktično žive. Voditeljica je kratkim metodičkim vježbama i zadaćama provela polaznike kroz osnove oblikovanja teksta i pokušala polaznike motivirati na pokretanje vlastitog stvaralačkog potencijala.

Publikacija prikazuje dio nastalog materijala i nastoji na trenutak apostrofirati tzv. work in progress, što naša radionica zaista i jest iz razloga što smo tek odškrinuli vrata u nepregledne mogućnosti stvaralačkog rada u grupi na polju jezika i kreativnosti. Voditeljica Staša Aras i polaznici Zrinka Lucianović, Davor Lucianović, Bruno Lucić, Nina Zore, Elena Čupić, Katarina Svilokos, Nina Sušac, Žarko Dragojević, Barbara Klepić, Jele Sršen, Jadranka Ničetić, Nina Čupić, Ivanka Perić, Ines Tričković, Romana Kolić, Zora Bezek i Maja Grgić prvi put su se sreli u jesen 2017.u prostoru Art radionice Lazareti.
Kroz dva mjeseca susreta oblikovala se aktivna grupa polaznika koja će kroz buduće vrijeme tvoriti jezgru književnog kružoka odnosno stalne grupe koja će pisati i kritički prilaziti napisanom te s vremonom ugošćavati goste pisce.

Za sve zainteresirane, radionica će nastaviti djelovati u veljači 2018. 
 

Podijeli: