preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

14. veljače se zaljubite u pisanje i čitanje!

Datum objave: | Objavljeno u: Novosti | Autor: ArL

Novi ciklus radionice kreativnog pisanja i čitanja voditeljice Staše Aras počinje 14.2. u 18 h.

Nedugo nakon što smo predstavili radove nastale na prošloj radionici kreativnog pisanja pod vodstvom naše Staše, krećemo s novim ciklusom! Radionica je namijenjena novim polaznicima, a dobrodošli su i stari!
Vidimo se na prvom susretu u srijedu 14. veljače u 18 sati u Art radionici Lazareti, na kojem ćemo se dogovoriti o terminima sljedećih susreta.

Radionica kreativnog pisanja je vođeni edukativni i stvaralački proces. Pretpostavlja se da su polaznici radionice voljni sudjelovati u stvaralačkom procesu uz vodstvo, evaluaciju i raspravu koja se odnosi na književno teorijski i povijesno književni kontekst. Pristup je individualan, a sam tematski sadržaj radionice ovisi od individualnih sposobnosti i ukusa polaznika i dogovora s voditeljicom. S obzirom na broj sati očekujem da ćemo se usmjeriti na pisanje kratke priče, poezije, lirskih zapisa no to ipak ovisi o okolnostima susreta i druženja. Radionica je uvijek spoj mnogih čimbenika i tiče se karakteristila prostora, vremena i ljudi. Radionica nudi uvid u niz tehnika i vježbi koje oslobađaju i potiču, odnosno pomažu u kreaciji vlastitog književno umjetničkog teksta, pruža podršku u nadilaženju stvaralačkih blokada, prepreka i poteškoća kod određenih književnih postupaka i podržava temeljna znanja iz književne analize, kritike i naravno lektire. Radionica traje 20 sati, odnosno oko tri mjeseca, zahtijeva određenu disciplinu polaznika i vrijeme potrebno za pisanje.

Voditeljica radionice je Stanislava Nikolić Aras. Osim predavanja iz književnosti, uvida u epske i lirske tehnike, savjeta za čitanje i individualnog pristupa polaznicima u svrhu što boljeg napretka, organizirat ćemo i pokoji književni susret i gostovanje pisaca na samoj radionici. Za sva pitanja obratite se voditeljici ili organizatoru.

Vidimo se!

Podijeli: