preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

SAKUPLJAČ DUBROVNIK - stoji doma i skuplja vaše stvari i priče online

Objavljeno: | Objavljeno u: Novosti | Autor: ArL

U Sakupljača doma

Fino nas je krenulo kroz prvi tjedan "Sakupljača Dubrovnik(a)", vaše su priče i predmeti bili duhoviti, dirljivi, melankolični, pametni. Potakli su nas na priču, listanje, prepričavanje anegdota. Međuti, naš je prostor "Sakupljača" zbog mjera zaštite i sprječavanja širenja virusa COVID-19 od 14. ožujka zatvoren. Preslili smo se na rad iz doma ili od doma. Tako je i naša sakupljačka akcija na trenutak stala, a potom i sama nastavila svoju sakupljačku opsesiju doma ili iz doma.Kreirali smo FB stranicu "Sakupljač Dubrovnik"  i album U sakupljača doma  u kojem objavjujemo vaše predmete i priče koje nam šaljete online. 

Taj album nastaje u ovo ludo vrijeme kad se ne smijemo susretati, viđati i graditi ovu izložbu u fizičkom prostoru ARL. U album ćemo postavljati vaše slike, vaše kolekcije ili pojedinačne predmete. Kolekcija od jednog predmeta je također kolekcija, to je ona veza vašeg predmeta s vašom pričom. To je kolekcija asocijacija, sjećanja; rekolekcija vremena i prostora koji su prošli.

Izložba "Sakupljač Dubrovnik" bila je zamišljena kao postepena gradnja odnosa između prostora, predmeta, priča o njima i odnosa između predmeta i priča međusobno. Kao zajedničko stvaranje sobe osobnih čuda, kao prepoznavanje narativa o kolektivnom i osobnom, pojedinačnom i općem. O nekom ja, o nekom meni, o nama, o pripadanju, o zajednici...

Međutim kako je sad #ostanidoma era, Sakupljača ćemo privremeno poslati da radi iz doma te skuplja stvari i priče online. A i to #ostanidoma vrijeme je vrijeme kad se hvatamo onoga čime se godinama bavili nismo. Slažemo ormare, magazine, šufite, albume, ladice, burale, police; sudjelujemo u izazovima; loše vijesti tjeramo lijepim slikama, muzikom, knjigama.

Kako poslati sliku i priču? 

Pozivamo vas našem izmještenom Sakupljaču i molimo Vas da ako želite sudjelovati
a) fotografirate predmet (može i mobitelom naravno);
b) pročitajte i odgovorite na pitanja našeg kratkog upitnika :https://bit.ly/3dIk05u
c) fotografiju i opis pošaljete u inbox naše Facebook stranice Sakupljač Dubrovnik - sakupljačka akcija i zajednička izložba ili na e-mail arl@arl.hr

Ukoliko želite, slobodno sami postavite objavu (fotografiju i opis) na Facebook stranicu Sakupljača. A možete nam se javiti i porukom ako biste radije popričali putem telefona, skypea, messengera.

Ako vas bude puno naše će sestre Sakupljačice organizirati dežurstva.

Živjeli i sretni i zdravi bili!
#ostanidoma #sakupljacdubrovnik #dubrovniksakupljac

/ "Sakupljač Dubrovnik" realizira se u sklopu projekta "Mjesto zajednice - razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima" 

Projekt Mjesto zajednice se temelji na gradnji civilno-javnog partnerstva između Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara, Art radionice Lazareti, Deše i Studentskog teatra Lero.Projekt za cilj ima razvoj i uspostavljanje društveno-kulturnog centra koji svoje djelovanje temelji na kulturnim i društvenim potrebama zajednice te vrijednostima sudioništva, uključenosti, otvorenosti, zajedništva i održivog očuvanja kulturne baštine. Projekt obuhvaća i razvija brojne aktivnosti: od edukacija za organizacije civilnog društva, preko razvoja modela uključivanja javnosti u predlaganje, planiranje i provedbu aktivnosti u Lazaretima, istraživanja društvenog potencijala i utjecaja društveno-kulturnog centra do pripreme i provedbe participativnih kulturnih i umjetničkih aktivnosti.

Kontakt: arl@arl.hr i www.arl.hr

Projekt „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

www.esf.hr
www.strukturnifondovi.hr

// Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Art radionice lazareti. 

 

 

 

 

Podijeli: