preload
Kolačići nam pomažu pružiti bolji korisnički doživljaj. Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića.
Zatvori izbornik
Natrag

50 godina Woodstocka

Objavljeno: | Objavljeno u: Novosti | Autor: ArL

Predavanje o Woodstocku i slušaonica

 Predavanje o Woodstocku, uz obljetnicu 50 godina od održavanja, o njegovu značaju i utjecaju na suvremenu glazbu i trendove održali su Vojo Šindolić i Ronald Rajković iz Rijeke.
Woodstock (New York) – po mišljenju mnogih rock kritičara najvažniji festival u povijesti rock & rolla koji je neprekidno trajao 72 sata (15 – 18 kolovoz 1969.) ali koji je puno značajniji kao završni protest protiv rata u Vijetnamu, protiv rasne diskriminacije prema Crncima, otvorenosti prema istočnim filozofijama i vjerama itd. U muzičkom smislu festival koji je sjajno spojio sasvim različite muzičke stilove, od engleskih grupa kao što su The Incredible String Band i Keef Hartley Band do grupe The Who, i najvećih zvijezda kao što su Jimi Hendrix, Janis Joplin i grupa The Grateful Dead i The Band, do otvorenih antiratnih nastupa Joan Baez, Country Joe McDonalda i grupe Crosby, Stills, Nash & Young.  

Podijeli: