SCENA KARANTENA

 

Scena Karantena je program suvremenih izvedbenih umjetnosti, nezavisne produkcije i suvremenog plesa.

Art radionica Lazareti pokrenula je ovaj program 2007. godine kao permanentni godišnji program nakon što smo u razdoblju od deset godina (1996. - 2006.) i producirali i organizirala Karantena festival – festival nezavisne i suvremene izvedbene produkcije.

U koncentriranom obliku Karantena festival predstavljao je u prvom redu hrvatske nezavisne izvedbene produkcije suvremenog kazališta, plesa i perfomansa te u Dubrovnik dovodio i kvalitetna međunarodna gostovanja.

 

Festival je bio jednim od važnijh punktova za predstavljanje suvremene i nezavisne izvedbene produkcije u Hrvatskoj. No nakon deset godina zgusnute forme festivala 2006. godine, postalo nam je jasno da je potrebno pokrenuti kontinuirani godišnji program suvremenih izvedbenih umjetnosti.

 

Odluci o promjeni strategije djelovanja doprinijela i specifična situacija kulturnog i umjetničkog života u Dubrovniku, izrazito podijeljenog na festivalski prezasićenu ljetnu i "otočku" zimsku sezonu.

 

Program se sastoji od gostovanja, rezidencijalnih boravaka umjetnika i umjetničkih skupina u Lazaretima, koproduciranja suvremenih izvedbenih projekata, programa za djecu, programa suvremenog plesa te ugošćavanja festivala ili dijela festivala kao što su Festival Perforacije ili Le Petit Festival du Théâtre.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Zaklada Kultura nova

Grad Dubrovnik

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva

Art radionica Lazareti je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj
civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Art radionica Lazareti sufinancirana je od Ministarstva kulture RH, Grada Dubrovnika, Zaklade Kultura Nova
i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.