ARL logo
NOVOSTI

RADIONICA TKANJA I IZRADE TAPISERIJE NA OKVIRU: 27. 7. – 3. 8.
VODITELJICA: Berta Miloš
GOŠĆA RADIONICE: Tamara Paraker Kecman

Naziv izložbe “Serafsko cvijeće” dolazi od naziva malog molitvenika franjevačkog laičkog bratstva; a Berta izlaže niz ručno izrađenih tapiserija. Tapiserije su tkane na okviru, u formatu 36 x 28 cm, kliječanom tehnikom, na način da se osnova ne vidi jer je prekriva potka, osim kad u tapiseriju Berta utkiva kamenice. Materijal koji koristi je špag, bambus, a školjke su s plaže u Štikovici, koje vrijedno sakuplja Bertina sestra Anka.

U sklopu izložbe realizirana je i radionica izrade tapiserija i tkanja na okviru. Posebna gošća radionice bila je Tamara Paraker Kecman koja će polaznicima pokazati tehniku tkanja keper uzorka.

BERTA MILOŠ rođena je 31. 3.1972. u Dubrovniku. 1990. maturirala je na odjelu tekstila Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu, a 1995. diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu na Odjelu dizajna tekstila i odjeće. Od 1999. izlagala je na osamnaest skupnih izložbi. Od 2002. samostalno izlaže i do sada je imala osamnaest samostalnih izložbi. Članica je HDLUDU i ARL.