ARL logo
NOVOSTI

MARIJA OTT FRANOLIĆ bila je prva gošća naše programske cjeline ČITANJE S OLOVKOM U RUCI, a prvi modul ČITANJA održan je 23. i 24. kolovoza 2021.

23. kolovoza našoj književnoj pozornici na Komardi Staša Aras i Marija Ott Franolić razgovarale su o čitanju i književnosti što čitamo, kako čitamo, što očekujemo od čitanja, o čitanju kao procesu i odnosu između teksta, književnosti, nas kao čitatelja i našeg iskustva. Razgovor možete poslušati ovdje.

24. kolovoza održali smo čitateljsku radionicu na kojoj je Marija Ott Franolić s polaznicima razgovarala o romanu francuske spisateljice Annie Ernaux “Jedna žena”

MARIJA OTT FRANOLIĆ – neovisna književna teoretičarka i kritičarka, doktorirala na ženskim dnevnicima i ženskoj povijesti. Bavi se poticanjem čitanja i teorijski proučava vezu između čitanja, mišljenja i empatije. Vodi književnu radionicu Kabinet čuda u knjižari Fraktura. Napisala je knjigu o ženskim dnevnicima “Dnevnik ustremljen nedostižnom” (Disput, 2016.) i uredila dnevnik Divne Zečević “Život kao voda hlapi” (Disput, 2017.) Piše blog Tekstovnica i živi u Zagrebu.

Programska cjelina ČITANJE S OLOVKOM U RUCI provodi se u sklopu obilježavanja Godine čitanja i Nacionalne strategije poticanja čitanja.