ARL logo
NOVOSTI

22. listopada od 14h do 19h u Art radionici Lazareti održali smo ć3. izdanje Festivala vinila u organizaciji udruga AVCD, ARL te Dubrovnik 33 / 45 koja je posvećena upravo ljubavi prema gramofonskim pločama!

Publika je uživala u DJ sessionima članova navedenih udruga, a također se svi zainteresirani mogli pridružiti na prigodnom sajmu te prodati ili kupiti neki od omiljenih vinila. Svi zainteresirani mogli su se učlaniti u udrugu Dubrovnik 33 / 45 koja posljednjih mjeseci sve aktivnije radi na promociji glazbe i glazbenih izdanja.

Prvi Festival vinila u Art radionici Lazareti održan je 2019. te je okupio glazbenike (Sara Renar, Izae, Embassy 516 i SFT), rezidencijalne radove (Hrvoslava Brkušić i Hrvoje Nikšić) te sajam i panel raspravu na kojoj su sudjelovali navedeni izvođači i predstavnici izdavačkih kuća (Geenger Records i PDV Records). 2020. godine zbog pandemijskih ograničenja, live sessioni su snimani i potom emitirani online i u suradnji s UNIDU radijom, a gostovali su kantautor Ivan Grobenski te DJ-evi Nikša Ipšić, Nikola Lazarević i Maro Bogdanović.