ARL logo
NOVOSTI

ART RADIONICA LAZARETI:
JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE AKTIVNOSTI ZA 2025. GODINU
10. 7. 2024. – 10. 8. 2024.

ARL poziva umjetnike i umjetnice, autorice i autore, umjetničke organizacije, udruge, građane, kustose i kustosice, nove i stare suradnike i suradnice, partnere i prijatelje kao i sve zainteresirane da se sa svojim prijedlozima umjetničkih, kulturnih i društvenih aktivnosti jave na Javni poziv Art radionice Lazareti za predlaganje aktivnosti koje ćemo realizirati kroz 2025. godinu.

Poziv je otvoren za sve programske linije koje provodi i organizira ARL:

— Galerija Otok
— Scena Karantena
— Participacija / Protuotrov
— Književnost u Lazaretima

Predložiti nam možete aktivnosti i programe iz područja suvremenih umjetnosti i kulture, aktivnosti koje potiču i razvijaju umjetničko stvaralaštvo i produkciju novih umjetničkih radova, distribuciju suvremenog umjetničkog i kulturnog stvaralaštva, mobilnost umjetnika i umjetničkih radova, društvene aktivnosti, aktivnosti koje potiču ili istražuju razvoj deficitarnih ili manje zastupljenih oblika društvenog, kulturnog i umjetničkog djelovanja i angažmana, aktivnosti koje razvijaju ili produbljuju međusektorsku i interdisciplinarnu suradnju te uključuju i angažiraju lokalnu i umjetničku zajednicu, istraživačke aktivnosti kao i razne forme diskurzivnih aktivnosti.

Vrste aktivnosti koje možete predložiti (primjeri):

— Galerija Otok: samostalna izložbe, skupna izložbe, knjiga umjetnika, rezidencijalni i istraživački umjetnički boravak, kustoski ili stručni istraživački boravak u ARL, (ko)produkcija novog umjetničkog rada, produkcijski i pripremni rad na konceptu i razradi nove izložbe ili novog umjetničkog projekta, akcije, performansi, rad s lokalnom zajednicom, intervencije u javnim prostorima ili prirodnom okolišu, umjetnički radovi koncipirani za specifične gradske (javne) prostore ili druga mjesta okolici Dubrovnika

— Scena Karantena: gostovanja suvremenih dramskih i plesnih produkcija, rezidencijalni boravak (za maksimalno 4 osobe do 10 dana u razdobljima siječanj – svibanj i listopad – prosinac)

— Participacija / Protuotrov: kreativne radionice, radionice vještina, predavanja, javni razgovori, diskurzivne aktivnosti; društvene aktivnosti, aktivnosti koje jačaju i aktiviraju lokalnu ili umjetničku zajednicu, rad s arhivskim materijalom ARL, predstavljanja projekata i aktivnosti važnih za društvene zajednice i umjetničke zajednice, predstavljanja društvenih i znanstvenih istraživačkih projekata, filmski program, koncerti i glazbeni programi, rezidencijalni boravci za istraživače i suradnike…

— Književnost u Lazaretima – književni razgovori, književne radionice, tematski čitalački klubovi, predstavljanje novih knjiga, pisaca i izdavača, rezidencijalni boravci za pisce

Više o programima, prostorima i aktivnostima ARL pogledajte na našoj web stranici www.arl.hr i FB stranici: @ARL.Dbk

Poziv je otvoren od 10. 7. – 10. 8. 2024.
Rok za predaju prijedloga je 10. 8. 2024.

Prijave će razmatrati članovi/ice Programskog vijeća i voditelj/ice programskih cjelina ARL, a rezultati će biti objavljeni na web stranici ARL i FB stranici ARL do 1. listopada 2024.

Važne napomene i informacije:

* Predložene aktivnosti moraju biti otvorene i dostupne javnosti, ili imati neki od javnih aspekata (razgovor, prezentacija…).

* Dio programskih aktivnosti tijekom 2025., ARL će realizirati pozivno i prema konceptu i odabiru voditelja programskih linija i Programskog vijeća, a dio programskih aktivnosti bit će izabran iz prijedloga ovog Poziva.

* Predložene i odabrane aktivnosti realizirat će se tijekom 2025. samo ako budu osigurana dostatna financijska sredstva za realizaciju predložene aktivnosti. U slučaju nedovoljnih financijskih sredstava za realizaciju programa i aktivnosti, ARL se ne obavezuje realizirati odabrane prijedloge.

* ARL će u suradnji s predlagateljem/icom dogovoriti i prilagoditi provedbu aktivnost prema tehničkim i produkcijskim uvjetima i mogućnostima prostora u kojem ARL radi, prema odobrenim i ostvarenim financijskim sredstvima i drugim okolnostima realizacije.

* Odabrani projekti i prijedlozi bit će prijavljeni na natječaje za financiranje iz proračuna javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija RH za 2025. godinu i druge dostupne izvore financiranja za 2025. Materijale i informacije poslane i priložene u prijedlozima aktivnost, ARL će koristiti prilikom pripreme prijavnica za financiranje. Smatrat ćemo da su autori i pošiljatelji prijedloga prijavom na Javni poziv dali dozvolu ARL da te materijale koristi u prijavnicama.

* Termini za rezidencijalne boravke su siječanj – svibanj i listopad – prosinac.

* Tehničke specifikacije i tlocrte prostora Galerije Otok i Lađe X; kao i popis opreme kao i tehničke kapacitete prostora za izvedbene programe Scene Karantena možete dobiti na arl@arl.hr i www.arl.hr

KAKO BISTE NAM POSLALI PRIJEDLOGE POTREBNO JE ISPUNITI SLJEDEĆI OBRAZAC:

https://forms.gle/ZfeL9utU1fnBkw766

Za one koji ne koriste gmail / google account, obrazac je tu:

https://forms.gle/3SDKMQD5R824cG8n9

Za sva pitanja i asistenciju, stojimo vam na raspolaganju.
Kontakt: arl@arl.hr

Hvala i sretno, vaša ARL.