ARL logo
NOVOSTI

ART RADIONICA LAZARETI poziva umjetnike i umjetnice, autorice i autore, umjetničke organizacije, udruge, građanke i građane, nove i stare suradnike i suradnice kao i sve zainteresirane da se sa svojim prijedlozima jave na Javni poziv Art radionice Lazareti za predlaganje aktivnosti za i u ARL za 2023. godinu.
Predložiti možete aktivnosti i programe iz područja suvremenih umjetnosti i kulture te društvene aktivnosti koje potiču i razvijaju suradnju, interdisciplinarnost, suvremeno umjetničko stvaralaštvo i produkciju novih umjetničkih radova, distribuciju suvremenog umjetničkog i kulturnog stvaralaštva te razvoj deficitarnih oblika društvenog, kulturnog i umjetničkog djelovanja; aktivnosti koje potiču i promiču pluralizam, dijalog, uzajamnost, solidarnost, uključivost i otvorenost prema zajednici i isključenim, ranjivim ili marginaliziranim skupinama.

Predložiti možete suradničke aktivnosti ili gostovanja za programske cjeline koje realizira ARL:
– GALERIJA OTOK – izložba, manja skupna izložba, kustoski koncept, istraživački umjetnički projekti, knjiga umjetnika, koprodukcija novog umjetničkog rada
– SCENA KARANTENA – gostovanja suvremenih dramskih i plesnih produkcija, rezidencijalni boravak (za maksimalno 4 osobe do 10 dana)
-PARTICIPACIJA / PROTUOTROV – radionice, predavanja, javni razgovori, razne društvene aktivnosti, aktivnosti koje jačaju i aktiviraju lokalnu ili umjetničku zajednicu, rad s arhivskim materijalom ARL (1989 – 2021), predstavljanja projekata i aktivnosti važnih za društvene zajednice, predstavljanja društvenih istraživačkih projekata i slične društvene aktivnosti
– KNJIŽEVNOST U LAZARETIMA – književni razgovori, predstavljanje novih knjiga i izdavača, rezidencijalni boravak (1 osoba do 10 dana)
– KINO KARANTENA – filmski i video program, projekcije video radova,
– GRAD JE MRTAV? ŽIVIO GRAD! – intervencije i instalacije u i o javnim prostorima, istraživački umjetnički projekti i produkcije, aktivnosti koje u realizaciju uključuju zajednicu, umjetnički istraživački radovi koji se bave problemima i tematiziraju javni prostor

Kako biste nam poslali prijedloge potrebno je ispuniti PRIJAVNI OBRAZAC.
Ovdje je i PRIJAVNI OBRAZAC za one koji nemaju Google račun (gmail i slično;).

Poziv je otvoren od 1.8.- 20.8.2022.
Svaki prijavitelj može prijaviti najviše dva prijedloga, bilo u istoj ili za različite programske cjeline.
Vaše će prijedloge razmatrati članovi/ice Programskog vijeća i voditelj/ice programskih cjelina ARL, a rezultati će do 15.9. biti objavljeni na web stranici ARL.

Važne napomene:
– Predložene aktivnosti moraju biti otvorene i dostupne javnosti.
– Dio programskih aktivnosti tijekom 2023. ARL će realizirati pozivno i prema već dogovorenim programskim suradnjama i dogovorenim aktivnostima, a dio aktivnosti bit će izabran iz pristiglih prijedloga ovog Poziva.
– Predložene i odabrane aktivnosti realizirat će se tijekom 2023. samo ako budu osigurana dostatna financijska sredstva za realizaciju predložene aktivnosti. U slučaju neodobravanja potrebnih sredstava za realizaciju programa i aktivnosti, ARL se ne obavezuje realizirati odabrane prijedloge.
– ARL će u suradnji s predlagateljem_icom dogovoriti i prilagoditi provedbu aktivnost odobrenim financijskim sredstvima i drugim okolnostima realizacije. – Odabrani projekti i prijedlozi bit će prijavljeni na natječaje za financiranje iz proračuna javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija RH za 2023. godinu i druge dostupne izvore financiranja. Materijali i informacije poslani u prijedlozima aktivnost koristit će se prilikom pripreme prijavnica.
– Pitanja nam možete postavljati do 15.8.2022. na e-mail: arl@arl.hr 

Hvala svima i sretno! 
ARL 

Dubrovnik, 1. kolovoza 2022.