ARL logo
NOVOSTI

ARL poziva umjetnike i umjetnice, autorice i autore, umjetničke organizacije, udruge, građane, nove i stare suradnike i suradinice, partnere i prijatelje kao i sve zainteresirane da se sa svojim prijedlozima umjetničkih, kulturnih i društvenih aktivnosti jave na Javni poziv Art radionice Lazareti za 2024. godinu.

Poziv je otvoren za sve programske linije koje provodi i organizira ARL:

— Galerija Otok
— Scena Karantena
— Participacija / Protuotrov
— Književnost u Lazaretima
— Grad je mrtav? Živio Grad!

Budući će 2024. označiti 35. godinu djelovanja ARL u stvaranju prostora suvemenih umjetnosti, poseban će naglasak programiranja 2024. biti usmjeren prema aktivnostima koje tu obljetnicu i kontekst obilježavaju. Fokus ovih aktivnosti možemo sažeti u pojmovima retrospektivnost, rekontekstualizacija i anticipacija.

Predložiti nam možete aktivnosti i programe iz područja suvremenih umjetnosti i kulture, društvene aktivnosti koje potiču i razvijaju umjetničko stvaralaštvo i produkciju novih umjetničkih radova, distribuciju suvremenog umjetničkog i kulturnog stvaralaštva, mobilnost umjetnika i umjetničkih radova, razvoj deficitarnih ili manje zastupljenih oblika društvenog, kulturnog i umjetničkog djelovanja i angažmana, aktivnosti koje razvijaju ili produbljuju  međusektorsku i interdisciplinarnu suradnju i interdisciplinarnost te uključuju lokalnu i umjetničku zajednicu.

Poziv je otvoren od 25. 7 – 25. 8. 2023.
Rok za predaju prijedloga je 25. 8. 2023.

ONLINE OBRASCI ZA PRIJAVE DOSTUPNI SU NA: 

1. HRVATSKI (ZA GMAIL / GOOGLE ACCOUNT KORISNIKE) 

2. HRVATSKI (ZA ONE KOJI NE KORISTE GMAIL/GOOGLE ACCOUNT) 

3. ENGLESKI / ENGLISH (FOR GMAIL/GOOGLE ACCOUNT USERS) 

4. ENGLESKI /ENGLISH (IF YOU’RE NOT USING GMAIL/GOOGLE ACCOUNT) 

Prijave će razmatrati članovi/ice Programskog vijeća i voditelj/ice programskih cjelina ARL, a rezultati će biti objavljeni na web stranici ARL i FB stranici ARL do 15. 9. 2023.

Važne napomene:

— Predložene aktivnosti moraju biti otvorene i dostupne javnosti, ili imati neki od javnih aspekata (razgovor, prezentacija…)
— Dio programskih aktivnosti tijekom 2024., ARL će realizirati pozivno i prema već dogovorenim programskim suradnjama, a dio programskih aktivnosti bit će izabran iz prijedloga ovog Poziva.
— Predložene i odabrane aktivnosti realizirat će se tijekom 2024. samo ako budu osigrana dostatna financijska sredstva za realizaciju predložene aktivnosti. U slučaju nedovoljnih financijskih sredstava za realizaciju programa i aktivnosti, ARL se ne obavezuje realizirati odabrane prijedloge.
— ARL će u suradnji s predlagateljem/icom dogovoriti i prilagoditi provedbu aktivnost odobrenim financijskim sredstvima i drugim okolnostima realizacije.
— Odabrani projekti i prijedlozi biti će prijavljeni na natječaje za financiranje iz proračuna javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija RH za 2024. godinu i druge dostupne izvore financiranja. Materijali i informacije poslani u prijedlozima aktivnost koristiit će se prilikom pripreme prijavnica.
— Termini za rezidencijalne boravke su siječanj – svibanj i listopad – prosinac

Hvala svima i sretno!