ARL logo
NOVOSTI

Književnost u Lazaretima 13. je veljače ugostila troje mladih pjesnika velšanina Morgana Owena, beograđanku Katarinu Mitrović i Tibora Hrsa Pandura iz Ljubljane. 
Predstavit smo i rad rezidencije za pisce na otoku Mljetu, koordinatora i voditelja rezidencije Ivana Sršena. Razgovor su vodili i moderirali  Staša Aras i Ivan Sršen. 

Razgovor je dostupan na našoj FB stranici i Youtube kanalu

Morgan Owen (1994) je pjesnik, pisac i prevodtelj iz Wellesa iz Merthyr Tydfila.Tekstove mu redovno objavljuju književne revije i časopisi O’r Pedwar Gwynt, Barddas i Y Stamp. 2019. je objavio zbirku poezije pod nazivom moroedd/dŵr (Cyhoeddiadau’r Stamp) za koju je dobio Nagradu Michael Marks za poeziju na keltskim jezicima. Dva puta je osvojio nagradu D Gwyn Evans Memorial Prize (2017., 2018.). Trenutno živi u Cardiffu i radi na zbirci eseja o kraju u kojem je odrastao Merthyr Tydfilu. 

Katarina Mitrović (1991) je apsolventica Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu (Katedtra za dramaturgiju). Jedna je od pobjednica natječaja Matice srpske za ediciju „Prva knjiga“ s knjigom poezije „Utroba“ koja je objavljena 2017. godine. Pobjednica je natječaja Somborskog književnog festivala s knjigom poezije „Dok čekam da prođe“ koja je objavljena 2018. godine. Radiola je kao jedna od scenaristkinja kriminalističke serije „Grupa“ (2019.). Adaptirala je dramu Paviljone Milene Marković za TV. Koscenaristkinja kratkometražnog igranog filma Onaj koji donosi kišu, 2020, r. Isidora Veselinović. Trenutno piše triler seriju i roman u stihu.

Tibor Hrs Pandur (1985) objavio je knjigu pesama Enerđimašina (2010.) i napisao dramu Sen 59 (2009.). Uređuje časopis i Paraliterarnu organizaciju I.D.I.O.T. Trenutno je njegov dramski tekst o Nikoli Tesli, Tesla Unplugged u produkciji na Radiju Slovenija. Radi kao slobodni prevodilac i pisac u Ljubljani