ARL logo
NOVOSTI

“Koji_a si ti planet_a?!” – predstava za djecu
22.11.2023. u 18h, lađa X

U sklopu Dana kulturnih i kreativnih industrija Art radionica Lazareti ugostila je predstavu za djecu “KOJI_A SI TI PLANET_A?!”.

“KOJI_A SI TI PLANET_A?!” participativna je plesna predstava s elementima novog cirkusa, s vrlo snažnom audio-vizualnom atmosferom koja koristi somatski pokret, improvizaciju, ambijentalni zvuk i imerzivnu scenografiju kroz koju putuju pokretačice i gledatelji.

Ideja proizlazi iz iskustva dodira koji nas vodi do krajnosti – razumijevanja, osjećaja i potreba – u kontekstu post-pandemijske današnjice. Umjetnice istražuju kako se ideje i stanja prenose dahom i dodirom, kao glavnim pokretačima ljudskog tijela u interakciji s okolinom i jednih sa drugima. Poigravajući se sa vlastitom osjetilnom maštom i pokretom oblikuju prostorne krajolike te uključuju kreativnost svakog gledatelja.

Dob: 4 – 10 godina
Trajanje: 60 min

Ideja: Nikolina Komljenović, Viviana Defazio (IT / DE)
Koncept i koreografija: Nikolina Komljenović
Ko-koreografija i izvedba: Irma Unušić, Nikolina Komljenović
Scenografija i vizual: Ivana Pipal
Kostimografija i izrada scenografije: Selena Gazda
Dizajn zvuka: Nenad Kovačić
Dizajn svjetla: Dina Marijanović
Produkcija: ekscena, shooma
Koprodukcija: Kliker festival, KMC Bjelovar
Financijska potpora: Grad Zagreb
Donacija opreme: Bim Sport
U suradnji s: Močvarom, Narodnim sveučilištem Sesvete
Tehnička adaptacija: Marko Mijatović, Nikša Vukosavić

Ideja je nastala unutar Touch(ed) umjetničkog Laboratorija za koreografe u organizaciji Generator Platforme u Beču (Dschungel Theater) i Varaždinu (Kliker festival) 2020. godine s fokusom na temu dodira te kroz seriju Generator radionica. Istraživanje se nastavilo u sklopu europskog projekta Island Connect na otocima Cres (Domino) i Mallorca (C.IN.E. Sineu). Gostovanje u Dubrovniku omogućili Grad Dubrovnik, Grad Zagreb i Ministarstvo kulture i medija RH.

U ovoj predstavi svi su pozvani da se pridruže izvedbi, igri i istraživanju!