ARL logo
NOVOSTI

U sklopu programa “Književnost u Lazaretima, u petak 12. 4. u 19 h u ARL realizirali smo još jedan od književnih razgovora.
Ovoga smo puta predstavili Mariju Ott Franolić i Andu Bukvić Pažin. U fokusu je bila promocija dviju novih knjiga, a u razgovoru je otvoren cijeli spektar tema o čitanju, pisanju, prevođenju, književnom radu…

Razgovor je moderirala Staša Aras.

Velika važnost malih priča pristupačno je napisana popularnoznanstvena knjiga koja govori o čitanju djeci i s djecom. Objašnjava kako u današnje digitalno doba djecu motivirati i naučiti ih da uživaju u čitanju te kako im pomoći da obogate svoj vokabular i povećaju koncentraciju, ne samo za čitanje nego i za pamćenje i učenje. Autorice su Anda Bukvić Pažin i Marija Ott Franolić.

Dnevnik spisateljice, Virginia Woolf.
Dnevnički zapisi u ovoj knjizi nastajali su od 1918. do 1941, no nevjerojatno su aktualni. Kritičarka Nataša Govedić o knjizi je napisala:” Ako želite znati kako funkcionira književnost iznutra, pročitajte Dnevnik spisateljice. Ako želite učiti o stilovima proze i stilovima kritike, čitajte nekoliko puta Dnevnik spisateljice. Ako želite izdržati u bilo kojoj vrsti stvaralaštva, imajte kraj jastuka Dnevnik spisateljice. Virginia Woolf dala je sve od sebe da nas podrži u turbulencijama umjetničkog rada i da nam se trajno pridruži u krvotoku slova koji još nazivamo i književnošću.”