ARL logo
NOVOSTI

Književna rezidencija “Ulysses’ Shelter” na Mljetu (pokrenuta uz podršku Nacionalnog parka Mljet) ulazi u petu godinu postojanja i ugošćavanja pjesnika, pisaca i prevoditelja iz raznih europskih zemalja. Razgovor s mladim, nagrađivanim malteškim umjetnikom, piscem i pjesnikom Matthewom Schembrijem, koji će boraviti u rezidenciji na Mljetu održan je 13. ožujka u ARL.
Razgovor s Matthewom Schembrijem vodio je Sandorfov urednik i pokretač projekta “Ulysses’ Shelter” Ivan Sršen.

Matthew Schembri rođen je na Malti, imenjakinji otoka Mljeta, 1993. godine. Magistrirao je umjetnost u digitalnim medijima i maltešku književnost. Sa svojim umjetničkim radovima i instalacijama obišao je više europskih zemalja. Prvi roman ‘Stessi’ osvojio je nagradu za mlade pisce 2016, a 2021. objavio je prvu zbirku pjesama ‘Ħassartek’s kojom je prošle godine ušao u finale malteške Nacionalne književne nagrade.

Ulysses Shelter’ je projekt međunarodne mreže književnih rezidencija koji koordinira izdavačka kuća Sandorf iz Zagreba, obuhvaća partnere iz još sedam zemalja: Slovenije, Čeke, Grčke, Srbije, Malte, Velike Britanije i Španjolske.