ARL logo
NOVOSTI

Craig Sutton poznatiji kao The Flamenco Thief engleski je instrumentalist koji spaja gitaristički stil sviranja prstima i udaraljkaške tehnike. Koncert u organizaciji Art radionice Lazareti i Audiovizualnog centra Dubrovnik će se održao se 11. svibnja od 21h u Udruzi mladih Orlando koji su ujedno partner ovog događanja.

U njegovoj glazbi spaja se klasično-suvremeni mediteranski zvuka s južnoameričkim ritmovima, a uključuje španjolsku akustiku, latino, rumbu i bossa novu uz hip-hop i elektroniku. Karijera mu je duga 14 godina, uz 4 albuma i brojne turneje po Europi, Aziji i Južnoj Americi. Etablirao se kao cijenjeni umjetnik unutar nezavisne glazbene scene. Craigova filozofija eksperimentiranja i isprobavanja novih stvari vidljiva je na albumima koji su ujedno progresivno putovanje, od predstavljanja sirovog muziciranja do punih instrumentalnih dionica. Svirao je na velikim događanjima i festivalima, uključujući Glastonbury i Fusion Festival. Posjetio je Berlin, München, Prag, Sofiju, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Buenos Aires, Montevideo, Tokio, Kyoto i Osaku među ostalim gradovima – a ovo je prvi puta da ga može čuti i dubrovačka publika!

*Ovaj koncert je ostvaren u sklopu programa Art radionice lazareti / Platforme za Lazarete u suradnji s udrugom Audiovizualni centar.

See less