ARL logo
NOVOSTI

Ples dvaju tijela – plesačice i instrumenta te zvuk koji iz tog plesa proizlazi temeljne su odrednice ove izvedbe. Plesati te istovremeno stvarati i reproducirati glazbu za taj ples, svirati plešući ili plesati svirajući neka su od pitanja na koja izvođačica Nastasja Štefanić pokušava odgovoriti kroz svoj autorski rad. Dekonstrukcija i napuštanje standardne forme sviranja viole te preispitivanje mogućnosti vlastitog plesačkog tijela, ali i tijela instrumenta rezultiraju stvaranjem specifičnog odnosa subjekta i objekta čija je međuovisnost vidljiva i u trenucima odvojenosti. Na koje je sve načine moguće tretirati instrument odnosno objekt kojega subjekt već toliko dobro poznaje? 
Instrument u dodiru sa živim tijelom kao da i sam postaje živ i ostaje živim posredstvom zvuka koji se generira puneći prostor između ta dva tijela.

Poigravanjem s hibridnom formom solo-dueta autorica se „otvara“ pred gledateljem propitkujući vlastitu sebe, svoje glazbeno i plesačko ja; solo ples kao reminiscencija „plesa u dvoje“, stapanja s drugim tijelom, dodira s neživim, ali i čin oslobođenja te iscrpljivanja svog vlastitog fizičkog.
U konačnici „Viola, ja i nas dvije“ predstavlja autobiografsko poigravanje i preispitivanje odnosa pokreta i zvuka te živog i neživog, unutar izvedbenog formata koji je na granici između plesnog performansa i eksperimentalnog koncerta.

AUTORICA I IZVOĐAČICA: Nastasja Štefanić
KOSTIMOGRAFIJA: Dalibor Šakić
OBLIKOVANJE SVJETLA: Marino Frankola
UMJETNIČKA I PRODUKCIJSKA PODRŠKA: Koraljka Begović
GRAFIČKO OBLIKOVANJE: Paula Šantić
SNIMANJE I FOTOGREFIJA: Neven Petrović
TEHNIČKA ADAPTACIJA ZA DUBROVNIK: Sara Bundalo, Marko Mijatović, Maroje Kurajica, Nikša Vukosavić

Projekt je dio rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra te je podržan sredstvima Ministarstva kulture RH, a ostvaren u suradnji s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i Kazališnom družinom Kufer. 

ULAZNICE: 40 kn; ulaznice se mogu rezervirati na arl@arl.hr i inbox @ARL.DBk. 
Broj mjesta je ograničen te vas molimo da unaprijed rezervirate ulaznicu.