ARL logo
PROSTOR

PROSTOR

ART RADIONICA LAZARETI

Art radionica Lazareti u prostoru Lazareta boravi i radi od 1989. Temeljem projektnog prijedloga “Projekt Karantena” o korištenju prostora Lazareta kao kulturnog i umjetničkog centra, koji je kao razvojnu viziju imao čitave Lazarete kao umjetničko, kulturno i društveno središte (društveno-kulturni centar) s Gradom Dubrovnikom je 2000. godine potpisan dugoročni ugovor o korištenju prostora do 2025. godine. ARL je tim ugovorom nostitelj, odnosno korisnik prostora VIII; IX. i X. lađe u Lazaretima. Temeljem suglasnosti Grada Dubrovnika, 2014. potpisani su ugovori o korištenju prostora s drugim korisnicima prostora u Lazaretima: Udrugom DEŠA Dubrovnik, Studentskim teatrom Lero i Klubom Lazareti. 

Art radionica samostalno koristi prostor Lađe X. (prva lađa do plaže Banje) i prostor Galerije Otok na ulaznom trgu u Lazaretima. Oko ostalih prostora (dvorišta i interijeri) dobrosusjedski se dogovaramo i koordiniramo sa svim korisnicima prostora. 

U prostoru Lađe X. organiziraju se radionice, veće izložbe, izložbe instalacijskog tipa, kazališne i plesne predstave, razgovori, okrugli stolovi, konferencije i dr., a tu je smješten i ured ARL. 

Prostor Lađe X. zauzima 140 m2 tlocrtne površine, a može se organizirati i koristiti na razne načine i u različite svrhe ovisno o vrsti događanja (izložba, predstava…) 

Prostor Galerije Otok nalazi se u tzv. kućicama na trgu u Lazaretima, zauzima dvije kućice od 38 m2 + 37 m2. 

Za tlocrte i detaljnije tehničke upute o prostoru pišite nam na: arl@arl.hr